Over

OVER DOEDOE

LP kom

 Iets DOEn tegen de   wegwerpmaatschappij 

 Mensen kansen geven

 om mee te DOEn 

Van restmateriaal maken we nieuwe creaties en zo geven de materialen een tweede leven.

Hiermee stellen we onze huidige wegwerpeconomie in vraag en wakkeren we de bewustwording aan over de mogelijkheden van ‘afval’.


'We' dat zijn de werknermers van DoeDoe. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die in ons circulair atelier creatief, technisch en op eigen tempo aan de slag gaan met allerhande materialen.

DoeDoe vrijwilligers

 Medewerkers in beeld 

DoeDoe vrijwilligers

LEILA*Ik ben bij DoeDoe terechtgekomen via het ocmw. In het atelier werk ik halftijds en combineer het werken met Nederlandse les. In de maanden dat ik hier werk zijn mijn werkuren telkens een beetje vermeerderd.


Mijn favoriete taken zijn naaien en patronen uitknippen.


Ik vind Gitte een goede en flexibele baas met een goed hart voor alle mensen. Als het kon zou ik hier voor altijd willen blijven werken. Ik voel mij hier helemaal thuis.


*fictieve naam

HILDA


Via mijn OCMW assistente die mij begeleid naar werk, ben ik bij DoeDoe gestart met werken. Ik doe momenteel een stage van anderhalve dag per week.


In het atelier doe ik verschillende taken en ik vind ze eigenlijk allemaal leuk. Wat ik het fijnst vind om te doen is: linten van vlaggetjes strijken, afgewerkte pennenzakken binnenste buiten draaien, lint op bepaalde afmetingen knippen, … . Als ik een taak krijg die ik niet zo leuk of moeilijk vindt om te doen dan wordt daar ook rekening mee gehouden.


Gitte is een vriendelijke baas en respecteert iedereen, met mijn collega’s is de sfeer heel gezellig.


Het is atelier is een fijne plaats om te werken en de producten die we maken vind ik heel mooi!

Ik ben Gitte, sociaal-cultureel werker van opleiding en reeds enkele jaren ervaring in het werken met kwetsbare doelgroepen.


In februari 2019 startte ik met het uitbouwen van mijn droom: mensen in kwetsbare situaties en mijn creativiteit combineren! Vele dagen doorbrengen in kringwinkels, knippen, timmeren, uitdenken, zorgden ervoor dat ik kwam tot leuke creaties uit restmateriaal. Ik testte mijn creaties uit op marktjes en ontdekte dat mensen interesse toonden in de producten.


Daarna ging het snel. Ik vond een eigen atelierruimte en ging in september 2019 officieel van start met 'DoeDoe vzw'.


Sinds september 2022 werd het atelier overgenomen door Opnieuw & Co vzw.

Meer kennis, ervaring en dus meer kansen om te blijven groeien!


Ik kan blijven dromen!

Atelier Mortsel

In het atelier in Wilrijk gaan we aan de slag met tweedehands en restmaterialen. We knippen, naaien, verpakken, ...  nieuwe creaties.

 Het circulair atelier 

  Gitte creëert DoeDoe