Over

OVER DOEDOE

 Iets DOEn tegen de   wegwerpmaatschappij 

 Mensen kansen geven

 om mee te DOEn 

Van restmateriaal maken we nieuwe creaties en zo geven de materialen een tweede leven.

Hiermee stellen we onze huidige wegwerpeconomie in vraag en wakkeren we de bewustwording aan over de mogelijkheden van ‘afval’.


'We' dat zijn de werknermers van DoeDoe. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die in ons circulair atelier creatief, technisch en op eigen tempo aan de slag gaan met allerhande materialen.

 Vrijwilliger in beeld 

We stellen één van onze vrijwilligers graag aan je voor aan de hand van een klein interview. In dit interview is Natascha aan het woord, onze vrijwilliger van het eerste uur!

 

Hoe ben je bij DoeDoe terechtgekomen?

Ik heb Gitte leren kennen in mei 2019 op een creatief marktje in Duffel. We zijn aan de praat geraakt en ze vertelde me dat ze een atelier zou starten in Mortsel, waar ik ook woon. Ik ben al vrijwilliger vanaf de start van het atelier in september 2019!

 

Wat vind je het leukste om te maken/de leukste taak?

Bladzijden uit boeken scheuren en daar de mooiste vlaggetjes uit samenstellen. Het leuke is ook dat het niet vaak repetitief werk is. Op één dag doe ik verschillende taken.

 

Hoe vaak ben je in het atelier aanwezig?

Door mijn situatie kan ik niet voltijds werken, dus werk ik hier twee dagen per week. Mijn werkuren zijn ook aangepast zodat die bij mijn leven aansluiten.

 

Wat vind je leuk aan werken bij DoeDoe?

Ik kan hier creatief bezig zijn, kan hier mijn babbel doen en word begrepen. Het is leuk werk en ik ben heel benieuwd naar de toekomst: wat gaan we nog maken? Hoe gaat DoeDoe verder groeien..?

 Het circulair atelier 

In het atelier in Mortsel gaan we aan de slag met tweedehands en afvalmaterialen. We knippen, naaien, schuren, zagen, lijmen nieuwe creaties.

Ik ben Gitte, sociaal-cultureel werker van opleiding en reeds enkele jaren ervaring in het werken met kwetsbare doelgroepen.


In februari 2019 startte ik met het uitbouwen van mijn droom: mensen in kwetsbare situaties en mijn creativiteit combineren! Vele dagen doorbrengen in kringwinkels, knippen, timmeren, uitdenken, zorgden ervoor dat ik kwam tot leuke creaties uit restmateriaal. Ik testte mijn creaties uit op marktjes en ontdekte dat mensen interesse toonden in de producten.


Daarna ging het snel. Ik vond een eigen atelierruimte en ging in september 2019 officieel van start.


Ik kan blijven dromen!

  Gitte creëert DoeDoe